6 - 26 Haziran 2022 Sayı: 1448
HaberlerHABERLER
YÖNETİM KURULU KARARLARI

Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Tuba Hande Bayramoğlu Profesörlüğe yükseltildi ve Profesör kadrosuna atandı.

Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Cüneyt Sert Profesörlüğe yükseltildi ve Profesör kadrosuna atandı.

Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Bahar Gürsel Doçent kadrosuna atandı.

ATAMALAR

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yardımcılığı’na 24 Nisan 2022 tarihinden itibaren Öğr. Gör. Dr. Gökçe Erkan ve Öğr. Gör. Pınar Böke yeniden atandı.

YURT DIŞI GÖREVLENDİRMELER

Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Görkem Külah, 8-9 Haziran 2022 tarihleri arasında Universitat Politecnica de Catalunya-Barcelona Tech (UPC)’da düzenlenen “SEFI Board of Directors” adlı toplantıya katılmak üzere İspanya’ya gidecektir.

Fizik Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Raşit Turan 12-14 Haziran 2022 tarihleri arasında düzenlenen SOLAR-ERANET R&D Project “Low Cost High EfficiEnt and Reliable Umg Pv cells” adlı toplantıya katılmak üzere İspanya’ya gidecektir.

Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hüseyin Bağcı 15-17 Haziran 2022 tarihleri arasında düzenlenen “179th Bergedorf Round Table Shoring Up Europe’s Defenses: Towards a European Security Order for the Post-Post-Cold War Era” adlı konferansa katılmak üzere Finlandiya’ya gidecektir.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. M. Volkan Atalay, 18 Haziran-6 Ağustos 2022 tarihleri arasında The University of Chicago’da “Drug Discover for SerineGlycine OneCarbon Pathway Enzymes SHMT2 and MTHFD2 by Deep Learning and Machine Learning” adlı uluslararası araştırma işbirliği projesi kapsamında çalışmalar yapmak üzere ABD’ye gidecektir.

Tarih Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Kayhan Orbay, 21-25 Haziran 2022 tarihleri arasında düzenlenen “24th CIEPO-Comite International des Etudes Pre-Ottomanes et Ottomanes” adlı konferansa bildiri sunmak üzere Yunanistan’a gidecektir.

Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Halil Mecit Öztop ve araştırma görevlilerinden Selen Güner, 7-10 Haziran 2022 tarihleri arasında düzenlenen “MRFood 2022” adlı toplantıya bildiri sunmak üzere Danimarka’ya gideceklerdir.

İstatistik Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Zeynep Kalaylıoğlu Akyıldız, İspanya Santiago de Compostela’da 15-17 Haziran 2022 tarihleri arasında düzenlenen “Advances in Directional Statistics III” adlı konferansa çevrim içi katılacaktır.

Makina Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ulaş Yaman, 19-23 Haziran 2022 tarihleri arasında düzenlenen “International Conference on Flexible Automation and Intelligent Manufacturing (FAIM 2022) ve 27 Haziran-1 Temmuz 2022 tarihleri arasında düzenlenen “ASME International Manufacturing Science and Engineering Conference (MSEC 2022) adlı konferanslara bildiri sunmak üzere ABD’ye gidecektir.

Çevre Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Yasemin D. Yılmazel Tokel, 15-18 Haziran 2022 tarihleri arasında düzenlenen “The CORFU 2022 9th International Sustainable Conference on Solid Waste Management” adlı konferansa bildiri sunmak üzere Yunanistan’a gidecektir.

Mimarlık Bölümü araştırma görevlilerinden Öncü Özalp 6 Haziran-14 Ağustos 2022 tarihleri arasında Someron Kivimeijeri’de doktora konusu ile ilgili araştırma yapmak ve makaleler yazmak üzere Finlandiya’ya gidecektir.

YAYINLAR
MAKALE

Ulug, R., & Karslıoglu, M. O. (2022). SRBF_Soft: a Python-based open-source software for regional gravity field modeling using spherical radial basis functions based on the data-adaptive network design methodology. Earth Science Informatics, 1-13. (doi: 10.1007/s12145-022-00790-y)

BAŞARILARIMIZ
ODTÜ ÖĞRENCİSİ ERA COBIOTECH VİDEO YARIŞMASINDA BİRİNCİ OLDU

ODTÜ Elektrik – Elektronik Mühendisliği Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Alara Tanlak, Avrupa Birliği ERA CoBioTech (ERA-Net Cofund on Biotechnologies) tarafından düzenlenen video yarışmasında birinci olarak 1.500 Euro tutarında ödül kazandı.

Ufuk 2020 programı kapsamında desteklenen ERA CoBioTech, toplum için biyo-tabanlı bir ekonominin faydalarının vurgulanması ile Avrupa’nın biyoteknolojideki konumunu korumayı ve güçlendirmeyi amaçlıyor. Bu doğrultuda yapılan video yarışmasında “Biotechnology in Everyday’s Life – Gündelik Hayatta Biyoteknoloji” başlıklı çağrıda 14-25 yaş arası gençlerin azami üç dakika uzunluğundaki videolarında, biyoteknoloji ve biyoteknolojik süreçlerin varlığını sosyal günlük yaşam alanlarında göstermeleri istendi. CoBioTech jürisi tarafından yapılan değerlendirmeyle kazananların belirlendiği yarışmanın ödül töreni, 2 Haziran’da çevrim içi olarak yapıldı.

ODTÜ ÖĞRENCİ TAKIMI, TEKNOFEST AZERBAYCAN'DAKİ YARIŞMADA ÖDÜL KAZANDI

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin akademik paydaşları arasında yer aldığı, bu yıl ilk kez Türkiye dışında bir ülkede gerçekleştirilen TEKNOFEST Azerbaycan’dan ODTÜ’lü öğrenciler ödül kazanarak döndüler.

ODTÜ Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım bölümü 4. sınıf öğrencisi Evren Uçar ile Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümü hazırlık programı öğrencisi Yiğit Kılıçarslan’ın kurdukları Systemator takımı, Sina Projesiyle Teknofest Smart Karabağ Hackathon yarışmasında ikincilik ödülü kazanarak 5.000 dolar değerinde ödül almaya hak kazandı.

Yarışmanın ödül töreni 29 Mayıs 2022 tarihinde Azerbaycan Bakü Crystall Hall’da düzenlendi.

Öğrencilere ödülleri T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından Crystall Hall sahnesinde takdim edildi.

EtkinliklerETKİNLİKLER
7 HAZİRAN 2022

ABD Büyükelçiliği Hibe Programı tarafından desteklenen ve ODTÜ Orta Doğu Araştırmaları tarafından yürütülen “Ortadoğu’da Ortaklaşa Güvenlik için İmkân ve Kısıtlar” projesi kapsamında, 7 Haziran 2022 Salı günü 14:00-16:30 saatleri arasında “Değişen Küresel ve Bölgesel Dengede Türkiye-ABD İlişkileri: Güvenlik Perspektifi” başlıklı bir panel düzenlenecektir. Dr. Nora Fisher Onar, Prof. Dr. Kemal Kirişçi ve Prof. Dr. Mustafa Aydın'ın konuşmacı olarak katılacağı panelin detayları aşağıda yer almaktadır.

Yer: KKM B Salonu
Dil: İngilizce
Kayıt: Gerekmemektedir.

Program:

  • Kahve: 13.30-14.00
     

  • Açılış Konuşması: 14.00-14.10
    Dr. Öğr. Üyesi Derya Göçer – Orta Doğu Teknik Üniversitesi
     

  • 1. Oturum: 14.10-14.40
    Dr. Nora Fisher Onar – San Francisco Üniversitesi
    US-Turkey Relations in a Post-Western World: Conceptualizing Change
     

  • 2. Oturum: 14.40-15.10
    Prof. Dr. Kemal Kirişci – Brookings Enstitüsü
    US-Turkey Relations in a Post-Russian Invasion of Ukraine
     

  • 3. Oturum: 15.10-15.40
    Prof. Dr. Mustafa Aydın – Kadir Has Üniversitesi
    Public and Elite Perceptions in Turkey and their Impact on Turkish-American Relations
     

10 HAZİRAN 2022

Fen Bilimleri Enstitüsü Arkeometri Anabilim Dalı tarafından “Yağlıboya Tablo Restorasyonu” konulu seminer düzenlenmiştir. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü’nden Arş. Gör. Berna Çağlar Eryurt tarafından verilecek seminer saat 15.40’ta başlayacak olup linki aşağıdadır.

Zoom Toplantı Bilgileri:
Zoom Bağlantısı
Meeting ID: 936 0990 7400
Passcode: 207163

7 - 15 HAZİRAN 2022

Haziran ayında çeşitli yayıncılar tarafından düzenlenecek çevrim içi seminerler arasında aşağıda yer almaktadır.

Detaylı bilgiye Kütüphane web sayfasından ulaşabilirsiniz.

  • 7 Haziran 2022 - 13.00
    Kullanıcılar İçin Güncel IEEE Xplore Arayüzü
     

  • 9 Haziran 2022 - 13.30
    Literatür Tarama Teknikleri ve Pratik Araştırma İpuçları - EBSCO Webinarı
     

  • 9 Haziran 2022 - 15.30
    Dünyanın En Saygın Yayınevlerinden eKitaplara Erişim ve Kullanım
    EBSCO Webinarı
     

  • 14 Haziran 2022 - 11.00
    Mobil Cihazlar ile Literatür Tarama Teknikleri
    EBSCO Webinarı
     

  • 14 Haziran 2022 - 11.00
    Web of Science Core Collection Kullanarak Güvenle Araştırma Yapın, Araştırmacı Profili Oluşturun: Akademisyen Oturumu
     

  • 14 Haziran 2022 - 13.30
    TÜBİTAK ULAKBİM’den Araştırmacılara Uluslararası Akademik Yayınlar
    EBSCO Webinarı
     

  • 15 Haziran 2022 - 10.00
    Literatür Tarama Teknikleri ve Pratik Araştırma İpuçları
    EBSCO Webinarı
     

  • 15 Haziran 2022 - 11.00
    Web of Science - Literatür Taraması
    Lisans/Lisansüstü Öğrencileri
     

  • 15 Haziran 2022 - 13.30
    Dünyanın En Saygın Yayınevlerinden eKitaplara Erişim ve Kullanım
    EBSCO Webinarı
     

DuyurularDUYURULAR
“BİLİM HER YERDE”NİN YENİ BÖLÜMÜ YAYINLANDI

ODTÜ Bilim İletişimi Grubu ve Pergamon iş birliği ile hazırlanan çevrim içi program “Bilim Her Yerde”nin “Robotik Dokunma” konulu bölümü yayınlandı. “Bilim Her Yerde”nin bölümleri, ODTÜ resmi sosyal medya hesapları üzerinden takip edilebilir.

PLOGGING ETKİNLİĞİ YAPILDI

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında ODTÜDEN ve AdımODTÜ tarafından 4 Haziran, Cumartesi günü Eymir Gölü'nde Çöp Topla - Koş (Plogging) Etkinliği yapıldı. BATU Band konserinin de yer aldığı etkinlikte katılımcılara hediyeler verildi.

ODTÜDEN ÜRÜN TASARIM YARIŞMASI

ODTÜDEN tarafından “ODTÜ Mezunları: ODTÜ'lüler her yerde hep birlikte” temasıyla ödüllü grafik tasarım yarışması düzenliyor. ODTÜ’deki herhangi bir bölümde lisans veya yüksek lisans programlarındaki öğrencilerinin katılımına açık yarışmaya son başvuru tarihi 17 Haziran olarak belirlendi.

Gönderilen tasarımlar, tema, inovasyon, pazar potansiyeli, estetik, gerçekleştirilebilirlik ve teknik yeterlilik açısından değerlendirilecek.
Detaylı bilgi için: https://outy.metu.edu.tr/

MEZUNLAR GÜNÜ 30 TEMMUZ’DA

Geleneksel ODTÜ Mezunlar Günü bu yıl 30 Temmuz 2022 tarihinde yüz yüze yapılacak. Bütün mezunlarımızı 2022 ODTÜ Mezunlar Günü’nde tüm gün sürecek kutlama etkinliklerimiz için kampüsümüze davet ediyoruz.

2020 ve 2021 yıllarında COVID-19 pandemisine bağlı olarak yüz yüze etkinliklerin iptal edilmesi ile Anı Madalyaları’nı alamayan mezunlarımızın yanı sıra 2022 yılına ait Anı Madalyaları için talep formu ve diğer detaylar Mezunlar Ofisi web sayfasında yer alıyor.

ÜÇÜNCÜ BİLİM KURGU ÖYKÜ YARIŞMASI

ODTÜ Bilim İletişimi Grubu tarafından, daha önce 2019 ve 2021 yıllarında düzenlenen Bilim Kurgu Öykü Yarışması’nın üçüncüsü düzenleniyor. Son başvuru tarihi 8 Temmuz olan yarışmaya, ODTÜ öğrencileri ve personeli katılabilir.

Katılımcıların kaleme alacağı öykünün sosyal bilimler ya da fen bilimleri alanında güncel araştırma konularından herhangi biri ya da birkaçına (Göç, nanoteknoloji, yapay zekâ, nörobilim vb.) dayandırılması bekleniyor.

Yarışmayla ilgili detaylı bilgi ve katılım formuna ODTÜ BiG Web Sayfası’ndan ulaşılabilir.

İKİNCİ SHARE UR RESEARCH VİDEO YARIŞMASI

ODTÜ Bilim İletişimi Grubu ve GİSAM tarafından, lisansüstü öğrencilerin ve doktora sonrası araştırmacıların katılabileceği yeni bir video yarışması düzenleniyor.

İlki geçen yıl düzenlenen “Share UR Research” isimli yarışmada, bilim iletişimi çalışmalarına farklı boyut getirmek amacıyla, katılımcıların kendi özgün bilimsel araştırmalarını Türkçe veya İngilizce hazırlayacakları video film aracılığıyla tanıtmaları bekleniyor.

Son başvuru tarihi 2 Temmuz olan yarışmayla ilgili detaylı bilgilere ODTÜ BiG Web Sayfası’ndan ulaşabilirsiniz.

BİYOMALZEMELERİN TEMEL İLKELERİ KİTABI YAYIMLANDI

2018 yılında Nesrin ve Vasıf Hasırcı tarafından kaleme alınıp Springer Nature yayınevi tarafından basılan ‘Fundamentals of Biomaterials’ kitabına dayanan ve genişletilerek Türkçe ders kitabı olarak hazırlanan Biyomalzemelerin Temel İlkeleri kitabı, ODTÜDEN üzerinden ön siparişle temin edilebilir.

Toplam 467 sayfadan oluşan kitapta, “Biyomalzemeler ve Biyouyumluluk”, “Biyomalzemelerin Tarihsel Gelişimi”, “Transplant ve İmplant Türleri”, “Biyolojik Sistemler”, “Malzemelerin Özellikleri”, “Biyomalzemelerin Karakterizasyonu”, “Metaller ve Alaşımlar”, “Seramikler”, “Polimerler”, “Doğal Malzemeler”, Kompozit Malzemeler”, “Malzeme ile Doku Etikleşimi”, “Doku Mühendisliği”, “Mikro ve Nanomalzemeler”, “İlaç Taşıyıcı Sistemler”, “Biyomalzemelerin Sert Doku Uygulamaları”, “Biyomalzemelerin Yumuşak Doku Uygulamaları”, “Biyomalzemelerin Sterilizasyonu”, “Tıbbi Cihazlarda Tasarım ve Üretim Gereksinimleri” ve “Tanımlar” olmak üzere 20 bölüm başlığı yer alıyor.

Arka Kapak Yazısından:
Biyomalzeme konusu özellikle 1970'lerden itibaren dünyada öne çıkmaya başlamış, son yıllarda Türkiye üniversitelerinde de lisans ve lisansüstü programları olan, TÜBİTAK, Kalkınma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından araştırma destekleri verilen önemli bir alana dönüşmüştür. Biyomalzemeler ve onların biyolojik ögelerle bir arada kullanıldığı Doku Mühendisliği ve bunların daha geniş kapsamlı hali olan Rejeneratif Tıp, sağlık alanında özellikle tıbbi cihaz üretiminde büyük önem taşımaktadır. Kitabın konuları içinde medikal cihaz yapımında kullanılan ve insan sağlığına faydalı olmak için tasarlanan tüm malzemelerin temel özellikleri, malzeme ile doku etkileşimi, malzeme modifikasyon teknikleri ve bu malzemeler ile hazırlanan bir medikal cihazın klinik uygulamalara geçişine yönelik yollar olabildiğince yalın bir dille açıklanmıştır. Bu kitap, aynı yazarlar tarafından yazıldığı için dil ve düzey açısından tutarlılık içeren kapsamlı bir ders kitabı olarak hazırlanmıştır.

KULLANMADIĞINIZ BİLGİSAYARLARINIZI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN BAĞIŞLAYABİLİRSİNİZ

AdımODTÜ, pandemi döneminde ihtiyaç bildiren öğrencilerimize mensup, mezun ve ODTÜ dostlarının destekleri ile bilgisayar desteği sağlamaya devam ediyor.

Bağışlanan bilgisayarlar AdımODTÜ ekibi tarafından teslim alınıp ön kontrolleri yapıldıktan sonra, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın desteği ile format atılarak öğrencilerimiz için gerekli programların kurulumu yapılıyor. İhtiyaç bildiren öğrencilerimize ODTÜDEN’in anlaşmalı olduğu kargo şirketi ile öğrencilere hiçbir ücret yansımayacak şekilde ulaştırılıyor.

Bugüne kadar Adana, Aksaray, Ankara, Aydın, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Mersin, Nevşehir, Şanlıurfa, Siirt, Sivas, Trabzon, Van ve Zonguldak illerimizdeki 150 öğrencimize bilgisayar/laptop ulaştırıldı.

Kullanmadığınız çalışır durumdaki bilgisayarınızı bağışlamak isterseniz yandaki formu doldurarak AdımODTÜ ekibinin sizinle bağlantıya geçmesini sağlayabilirsiniz.

 

https://forms.gle/4iNqJWV1oWvrrwi49
LİSANSÜSTÜ BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

2022-2023 Akademik Yılı Güz Dönemi Lisansüstü başvuruları devam ediyor. Detaylar ve başvuru için: https://oibs2.metu.edu.tr/Ms_Phd_Applications/.

ODTÜDEN MAĞAZASI

ODTÜDEN mağazası Haziran ayı boyunca Cumartesi günleri 12.00-19.00 saatleri arasında açık olacak.

METU ALUMNI NEWSLETTER

ODTÜ Mezunlar Ofisi tarafından
mezunlarımıza yönelik
aylık olarak İngilizce içerikle yayımlanan
“METU Alumni Newsletter”a
buradan üye olabilirsiniz.
DiğerDİĞER
ÇEŞİTLİ
BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI

BİDB tarafından merkezi olarak kullanıma sunulan lisanslı yazılımlarla ilgili olarak, bu yazılımların temin edildiği firmaların düzenlediği çeşitli teknik eğitim ve seminerlere ODTÜ Lisanslı Yazılımlar Servisi sayfasının “Seminer Duyuruları” başlıklı bölümünden ulaşılabilir. Düzenlenen eğitim ve seminerlerin konusu, tarih/saati, konuşmacıları ve katılım koşulları ile ilgili bilgilerin yer aldığı bu sayfa, firmaların duyurduğu yeni bilgiler ışığında düzenli olarak güncellenmektedir.

KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

YENİ GELENLER/NEW ARRIVALS

ODTÜ Kütüphanesine yeni gelen kitapların listesi aylık olarak web sayfamızda New Arrivals başlığı altında yayınlanmaktadır.

Kütüphaneye alınmasını istediğiniz kitaplar için http://catalog.library.metu.edu.tr/acquire sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

ENGELSİZ ODTÜ BİRİMİ BAŞKANLIĞI

Birim Başkanı: Dr. Öğr. Üyesi Şerife Sevinç

Tel.: 210 71 96-7071-7073
Fax: 210 79 35
Adres: ODTÜ Kütüphanesi - Solmaz İzdemir Salonu
engelsiz@metu.edu.tr
http://engelsiz.metu.edu.tr/

doğum ve vefat
acı kayıplarımız

Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü emekli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Suha Selamoğlu 31 Mayıs 2022 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine ve ODTÜ mensuplarına başsağlığı ve sabır dileriz.

Temel İngilizce Bölümü’nde görevli Öğr. Gör. Füsün Şahin ve Öğr. Gör. Nilgün Sungurtekin’in annesi Esin Sungurtekin, 20 Mayıs 2022 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.

Kimya Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Erol Yıldırım’ın babası Zeman Yıldırım, 19 Mayıs 2022 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

Yabancı Diller Yüksekokulu’nda görevli Ruhiye Çiftçi’nin babası Muammer Temiz, 23 Mayıs 2022 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

Genel Atölyeler Müdürlüğü’nde görevli Can Yalçın’nın annesi Hatice Yalçın, 23 Mayıs 2022 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

Modern Diller BölümüÖğr. Gör. Serdar Yıldırım’ın annesi Gülistan Yıldırım, 22 Mayıs 2022 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde görevli Necdet Albayrak’ın eşi Suna Albayrak, 24 Mayıs 2022 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

Mimarlık Fakültesi’nde görevli Bülent Turanlı’nın annesi Şennane Bilen, 26 Mayıs 2022 tarihinde vefat etmiştir. Merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

Yurtlar Müdürlüğü’nde görevli Kader Akarsu’nun babası ve aynı birimde görevli Ercan Akarsu’nun kayınpederi Bayram Sağlam, 28 Mayıs 2022 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

Isı Su İşletme Müdürlüğü’nde görevli Bektaş Demir’in babası Ali Demir, 2 Haziran 2022 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

Yurtlar Müdürlüğü’nde görevli Yeter Gençaslan’ın babası Halil Bulut, 3 Haziran 2022 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

hoş geldİN bebek

Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü araştırma görevlilerinden Kamil Sert ve eşi Nesibe Sert’in 27 Mayıs 2022 tarihinde bebekleri olmuştur. Numan Gökalp’e sağlıklı ömür dileriz.

DOĞUM HABERİ BİLDİRMEK İÇİN:

2102139-2138

halkilis@metu.edu.tr